Beschrijving

Seiko Solar groen SNE529P1

Het Seiko kaliber V158 is een Solar horloge met dag-datumweergave. Seiko Solar maakt gebruik van een ultra-efficiënte Solar cel die in staat is om uit alle soorten licht, dus niet alleen zonlicht, energie te creëren. Deze energie wordt opgeslagen in een zeer kleine oplaadbare batterij die vele malen langer meegaat dan conventionele batterijen. Het uurwerk wordt beschermd tegen overladen. Dit maakt het horloge vrijwel onderhoudsvrij. Indien volledig opgeladen heeft kaliber V158 een energiereserve van 10 maanden. Mocht er energietekort dreigen, geeft het horloge een waarschuwing door de secondewijzer in stappen van 2 seconden te laten lopen in plaats van per 1 seconde. Het horloge beschikt over een handige instant start-functie. Dit houdt in dat wanneer het horloge geen energie meer heeft, en het weer aan voldoende (zon)licht wordt bloot gesteld, het horloge meteen start en het horloge laat de secondewijzer in stappen van 2 seconden lopen totdat het horloge weer over voldoende energie beschikt.

Techniek
Solar

Kaliber
V158

Diameter kast
40 mm

Waterdichtheid
Tot 100 meter

Koop een Seiko Solar groen SNE529P1 bij deJuwelenwinkel.nl, ingepakt in luxe Seiko geschenkverpakking en gratis verzending.

De Juwelenwinkel is officieel dealer van Seiko horloges en klokken. Bij ons heb je zekerheid van originele uurwerken en garantie van 2 jaar!
Wilt u een horloge voor uzelf of als cadeau persoonlijker maken? Dan graveren wij kosteloos uw gewenste naam en/of datum op de achterkant van het horloge.

Het verhaal van Seiko begon in 1881, toen een 21-jarige ondernemer, Kintaro Hattori, een winkel opende waar hij naast horloges en klokken verkopen ook reparatie’s uitvoerde in het centrum van Tokio. Slechts elf jaar later, in 1892, richtte hij de ‘Seikosha’-fabriek op.
Vandaag de dag, na meer dan 130 jaar innovatie, is het bedrijf van Kintaro Hattori nog steeds toegewijd aan de perfectie die de oprichter altijd nastreefde.
In 1892 kocht Kintaro Hattori een niet meer gebruikte fabriek in Tokio en Seikosha werd opgericht (in het Japans betekent “Seiko” “voortreffelijk”, “minuut” of “succes” en “sha” betekent ”huis”). Het was hier dat Kintaro Hattori zijn eerste klokken produceerde en deze markeerden het begin van een bedrijf dat een van ‘s werelds belangrijkste fabrikanten van uurwerken zou worden.
Toen Seiko in 1913 zijn eerste polshorloge bouwde, noemde de president van het bedrijf het de Laurel. Het was niet alleen een primeur voor Seiko, maar ook een primeur voor Japan en het was het begin van een traditie van innovatie die rechtstreeks voortkwam uit de vastberadenheid van Kintaro Hattori dat de rest altijd “one step ahead” zou blijven.